Soru 1: Gercel sayilar kumesinde  tanimli f fonksiyonu

            f(x)= x 2 +x+2 x 2 +2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WG4bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaOGaey4kaSIaamiEaiabgUcaRiaa ikdaaeaacaWG4bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaOGaey4kaSIaaGOmaa aaaaa@3EFE@  

bicimindedir.Buna gore (fof)(0) kactir ?

Cevap A= 4 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aI0aaabaGaaG4maaaaaaa@377E@  

Soru 2: 1 =i MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGceaqabeaadaGcaa qaaiabgkHiTiaaigdaaSqabaGccqGH9aqpcaWGPbaabaaaaaa@39BB@  olmak uzere P(x) = 1 x + 1 x 2 + 1 x 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aIXaaabaGaamiEaaaacqGHRaWkdaWcaaqaaiaaigdaaeaacaWG4bWa aWbaaSqabeaacaaIYaaaaaaakiabgUcaRmaalaaabaGaaGymaaqaai aadIhadaahaaWcbeqaaiaaiodaaaaaaaaa@3EEC@   olduguna gore, P( i 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyAamaaCa aaleqabaGaaG4maaaaaaa@37CB@  ) asagidakilerden hangisidir ?

Cevap B= -1

 

Soru 3: a ve b gercel sayilar olmak uzere 

                                                              a x 2 x+a+b=0 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyyaiaadI hadaahaaWcbeqaaiaaikdaaaGccqGHsislcaWG4bGaey4kaSIaamyy aiabgUcaRiaadkgacqGH9aqpcaaIWaaaaa@4004@  

denkleminin kokleri    x 1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEamaaBa aaleaacaaIXaaabeaaaaa@37D7@  ve x 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEamaaBa aaleaacaaIYaaabeaaaaa@37D8@  dir. Buna gore, ( 1 x 1 + 1 x 2 ) 1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikamaala aabaGaaGymaaqaaiaadIhadaWgaaWcbaGaaGymaaqabaaaaOGaey4k aSYaaSaaaeaacaaIXaaabaGaamiEamaaBaaaleaacaaIYaaabeaaaa GccaGGPaWaaWbaaSqabeaacqGHsislcaaIXaaaaaaa@3F76@   ifadesinin esiti asagidakilerden hangisidir?

Cevap D= a+b

Soru 4: a ve b gercel sayilari icin

                                                             a b 2 a+1 b 2 2a2 =4 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WGHbGaamOyamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaakiabgkHiTiaadggacqGH RaWkcaaIXaGaeyOeI0IaamOyamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaaaOqaai aaikdacaWGHbGaeyOeI0IaaGOmaaaacqGH9aqpcaaI0aaaaa@4409@  

olduguna gore, b asagidakilerden hangisi olabilir ?

Cevap E= -3

Soru 5:   log 2 ( x 5 .logx)=logx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaciiBaiaac+ gacaGGNbWaaSbaaSqaaiaaikdaaeqaaOGaaiikamaalaaabaGaamiE aaqaaiaaiwdaaaGaaiOlaiGacYgacaGGVbGaai4zaiaadIhacaGGPa Gaeyypa0JaciiBaiaac+gacaGGNbGaamiEaaaa@462C@  olduguna gore

                                                                    logx .5 logx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaciiBaiaac+ gacaGGNbGaamiEaiaac6cacaaI1aWaaWbaaSqabeaaciGGSbGaai4B aiaacEgacaWG4baaaaaa@3F2B@  

ifadesinin degeri kactir?

Cevap B= 5

Soru 6: x 0,2π MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEaiabgI GiopaadmaabaGaaGimaiaacYcacaaIYaGaeqiWdahacaGLBbGaayzx aaaaaa@3E49@  olmak uzere cos2x.cosx+2 sin 2 x=1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaci4yaiaac+ gacaGGZbGaaGOmaiaadIhacaGGUaGaci4yaiaac+gacaGGZbGaamiE aiabgUcaRiaaikdaciGGZbGaaiyAaiaac6gadaahaaWcbeqaaiaaik daaaGccaWG4bGaeyypa0JaaGymaaaa@4728@  denkleminin kac farkli koku vardir?

cevap B=4

 Soru 7:

                                                           P(x)= (x2) 10 x 10 Q(x)= (x+2) 20 x 20 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGceaqabeaacaWGqb GaaiikaiaadIhacaGGPaGaeyypa0JaaiikaiaadIhacqGHsislcaaI YaGaaiykamaaCaaaleqabaGaaGymaiaaicdaaaGccqGHsislcaWG4b WaaWbaaSqabeaacaaIXaGaaGimaaaaaOqaaiaadgfacaGGOaGaamiE aiaacMcacqGH9aqpcaGGOaGaamiEaiabgUcaRiaaikdacaGGPaWaaW baaSqabeaacaaIYaGaaGimaaaakiabgkHiTiaadIhadaahaaWcbeqa aiaaikdacaaIWaaaaaaaaa@50CC@  

olduguna gore P(x).Q(x) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiuaiaacI cacaWG4bGaaiykaiaac6cacaWGrbGaaiikaiaadIhacaGGPaaaaa@3CFC@  polinomunun derecesi kactir ?

Cevap C=28

Soru 8: log x 3 log 9 x=y MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaciiBaiaac+ gacaGGNbWaaSbaaSqaaiaadIhaaeqaaOGaaG4maiabgkHiTiGacYga caGGVbGaai4zamaaBaaaleaacaaI5aaabeaakiaadIhacqGH9aqpca WG5baaaa@426A@  olduguna gore log x 3 log x 9 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaciiBaiaac+ gacaGGNbWaaSbaaSqaaiaadIhaaeqaaOGaaG4maiabgkHiTiGacYga caGGVbGaai4zamaaBaaaleaacaWG4baabeaakiaaiMdaaaa@4066@  ifadesinin degeri asagidakilerden hangisidir ?

Cevap B= 1 2y MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaeyOeI0YaaS aaaeaacaaIXaaabaGaaGOmaiaadMhaaaaaaa@3965@  

Soru 9: f(x)= ( x 2 2) 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9iaacIcacaWG4bWaaWbaaSqabeaacaaI YaaaaOGaeyOeI0IaaGOmaiaacMcadaahaaWcbeqaaiaaikdaaaaaaa@4015@  olduguna gore, (fof ) (1) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiaadA gacaWGVbGaamOzaiqacMcagaqbaiaacIcacaaIXaGaaiykaaaa@3C36@  ifadesinin degeri kactir ?

cevap D = 16

Soru 10 : k pozitif gercel sayi olmak uzere f(x)= (xk) 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9iaacIcacaWG4bGaeyOeI0Iaam4Aaiaa cMcadaahaaWcbeqaaiaaiodaaaaaaa@3F57@  olduguna gore,

                                                                  f (x)+f(x) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGabmOzayaafa GaaiikaiaadIhacaGGPaGaey4kaSIaamOzaiaacIcacaWG4bGaaiyk aaaa@3D63@  

fonksiyonlarinin yerel minimum noktasini donum noktasina uzakligi kac birimdir ?

Cevap D= 5 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaOaaaeaaca aI1aaaleqaaaaa@36CD@  

 Soru 11:     f (x)=f(x).3 x 2 f(1)= e 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGceaqabeaaceWGMb GbauaacaGGOaGaamiEaiaacMcacqGH9aqpcaWGMbGaaiikaiaadIha caGGPaGaaiOlaiaaiodacaWG4bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaaGcba GaamOzaiaacIcacaaIXaGaaiykaiabg2da9iaadwgadaahaaWcbeqa aiaaiodaaaaaaaa@46C6@   olduguna gore f(0) kactir ?

Cevap  A= e 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyzamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaaaaa@37C6@  

Soru 12:    tanx.cotx cosx secx.(1+cosx) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaci GG0bGaaiyyaiaac6gacaWG4bGaaiOlaiGacogacaGGVbGaaiiDaiaa dIhaaeaaciGGJbGaai4BaiaacohacaWG4baaaiabgkHiTiGacohaca GGLbGaai4yaiaadIhacaGGUaGaaiikaiaaigdacqGHRaWkciGGJbGa ai4BaiaacohacaWG4bGaaiykaaaa@4E4F@  ifadesinin sade hali asagidakilerden hangisidir?

Cevap E= -1

Soru 13: y= 3 x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyEaiabg2 da9maakaaabaGaaG4maaWcbeaakiaadIhaaaa@39D6@  dogrusunun yaricapi r olan

                                                               (xr) 2 + y 2 = r 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiaadI hacqGHsislcaWGYbGaaiykamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaakiabgUca RiaadMhadaahaaWcbeqaaiaaikdaaaGccqGH9aqpcaWGYbWaaWbaaS qabeaacaaIYaaaaaaa@40D9@  

cemberinde ayirdigi kirisin uzunlugu asagidakilerden hangisine esittir ?

Cevap D= r

Soru 14:  50 2 /x=25 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaada GcaaqaaiaaiwdacaaIWaaaleqaaaGcbaWaaOaaaeaacaaIYaaaleqa aaaakiaac+cacaWG4bGaeyypa0JaaGOmaiaaiwdaaaa@3CB3@  olduguna gore, x kactir?  Cevap B= 5 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaOaaaeaaca aI1aaaleqaaaaa@36CD@  

Soru 15 6!.4!+5!.5! 5!.4! MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aI2aGaaiyiaiaac6cacaaI0aGaaiyiaiabgUcaRiaaiwdacaGGHaGa aiOlaiaaiwdacaGGHaaabaGaaGynaiaacgcacaGGUaGaaGinaiaacg caaaaaaa@4152@  isleminin sonucu kactir ? Cevap B=11

Soru 16 2 x =a MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaGOmamaaCa aaleqabaGaamiEaaaakiabg2da9iaadggaaaa@39CF@  olmak uzere

                                                                         12 x 3 x1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aIXaGaaGOmamaaCaaaleqabaGaamiEaaaaaOqaaiaaiodadaahaaWc beqaaiaadIhacqGHsislcaaIXaaaaaaaaaa@3C3D@  

ifadesinin a cinsinden degeri asagidakilerden hangisidir?

Cevap C= 3 a 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaG4maiaadg gadaahaaWcbeqaaiaaikdaaaaaaa@387F@  

Soru 17: x ve y birbirinden farkli olmak uzere         x 2 y +x= y 2 x +y MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WG4bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaaGcbaGaamyEaaaacqGHRaWkcaWG 4bGaeyypa0ZaaSaaaeaacaWG5bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaaGcba GaamiEaaaacqGHRaWkcaWG5baaaa@40B4@  olduguna gore , x y + y x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WG4baabaGaamyEaaaacqGHRaWkdaWcaaqaaiaadMhaaeaacaWG4baa aaaa@3AEB@   ifadesinin degeri kactir ? Cevap E= -2

 Soru18: 3. dereceden bir P(x) polinomunun (x3).( x 2 +1) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiaadI hacqGHsislcaaIZaGaaiykaiaac6cacaGGOaGaamiEamaaCaaaleqa baGaaGOmaaaakiabgUcaRiaaigdacaGGPaaaaa@3F8B@  ile bolumunden kalan x 2 +2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaakiabgUcaRiaaikdaaaa@3981@  dir. P(x) in katsayilar toplami -5 oldguguna gre ,P(x) in x 2 +4 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaakiabgUcaRiaaisdaaaa@3983@  ile bolumunden kalan asagidakilerden hangisidir ?

Cevap A=10x-24

Soru 19:    log 2 ( 1 logx )=1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaciiBaiaac+ gacaGGNbWaaSbaaSqaaiaaikdaaeqaaOGaaiikamaalaaabaGaaGym aaqaamaakaaabaGaciiBaiaac+gacaGGNbGaamiEaaWcbeaaaaGcca GGPaGaeyypa0JaeyOeI0IaaGymaaaa@4279@  olduguna gore, x kactir ? Cevap C = 10 4 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaGymaiaaic dadaahaaWcbeqaaiaaisdaaaaaaa@3853@  

Soru 20: Bir bakteri turu her gunun sonunda ikiye bolunerek cogalmaktadir. Bir kavanozda 20 tane bakteri vardir.Bu kavanozda t gun sonunda a tane bakteri olduguna gore, t asagidakilerden hangisine esittir?  Cevap B= ( log a 2)20 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiGacY gacaGGVbGaai4zamaaBaaaleaacaWGHbaabeaakiaaikdacaGGPaGa eyOeI0IaaGOmaiaaicdaaaa@3E57@  

Soru 21: x+y=2 π MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaeqiWdahaaa@37B0@  olmak uzere cosx+cosy=1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaci4yaiaac+ gacaGGZbGaamiEaiabgUcaRiGacogacaGGVbGaai4CaiaadMhacqGH 9aqpcaaIXaaaaa@4037@  olduguna gore, x asagidakilerden hangisi olabilir? Cevap A= 5π 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aI1aGaeqiWdahabaGaaG4maaaaaaa@393C@  

Soru 22 sin 150 tan 135 cot 225 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaci GGZbGaaiyAaiaac6gacaaIXaGaaGynaiaaicdadaahaaWcbeqaaiab lIHiVbaakiabgkHiTiGacshacaGGHbGaaiOBaiaaigdacaaIZaGaaG ynamaaCaaaleqabaGaeSigI8gaaaGcbaGaci4yaiaac+gacaGG0bGa aGOmaiaaikdacaaI1aWaaWbaaSqabeaadaahaaadbeqaaiablIHiVb aaaaaaaaaa@4A86@  ifadesinin degeri kactir ? cevap C= 3 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aIZaaabaGaaGOmaaaaaaa@377C@  

Soru 23: f(x)=cos(x.sinx) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9iGacogacaGGVbGaai4CaiaacIcacaWG 4bGaaiOlaiGacohacaGGPbGaaiOBaiaadIhacaGGPaaaaa@43EA@  olduguna gore , f ( π 2 ) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGabmOzayaafa GaaiikamaalaaabaGaeqiWdahabaGaaGOmaaaacaGGPaaaaa@3ACC@  kactir? Cevap B= -1

Soru 24:   1 3 (x+ 1 x ) 2 x 3 3 x +6x dx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaa8qCaeaada WcaaqaaiaacIcacaWG4bGaey4kaSYaaSaaaeaacaaIXaaabaGaamiE aaaacaGGPaWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaaGcbaGaamiEamaaCaaale qabaGaaG4maaaakiabgkHiTmaalaaabaGaaG4maaqaaiaadIhaaaGa ey4kaSIaaGOnaiaadIhaaaaaleaacaaIXaaabaGaaG4maaqdcqGHRi I8aOGaamizaiaadIhaaaa@490E@  ifadesinin degeri kactir ? Cevap E= In11 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WGjbGaamOBaiaaigdacaaIXaaabaGaaG4maaaaaaa@39F7@  

 

 

Soru 25: f, birebir- orten ve turevlenebilir bir fonksiyon olmak uzere f, egrisinin x= -1 apsisli noktasindaki tegetinin egimi 5 , x=1 noktasindaki tegetinin egimi -1 dir. f(1)=1 f(1)=4 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGceaqabeaacaWGMb GaaiikaiabgkHiTiaaigdacaGGPaGaeyypa0JaaGymaaqaaiaadAga caGGOaGaaGymaiaacMcacqGH9aqpcaaI0aaaaaa@406A@  olduguna gore,

                                                               1 4 f ( f 1 (x)) f ( f 1 (x)) dx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaa8qCaeaada WcaaqaaiqadAgagaGbaiaacIcacaWGMbWaaWbaaSqabeaacqGHsisl caaIXaaaaOGaaiikaiaadIhacaGGPaGaaiykaaqaaiqadAgagaqbai aacIcacaWGMbWaaWbaaSqabeaacqGHsislcaaIXaaaaOGaaiikaiaa dIhacaGGPaGaaiykaaaacaWGKbGaamiEaaWcbaGaaGymaaqaaiaais daa0Gaey4kIipaaaa@4AAC@  

ifadesinin degeri kactir ? Cevap A= -6

Soru 26 f(x)= e x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9iaadwgadaahaaWcbeqaaiaadIhaaaaa aa@3C4E@  ve g(x)=Inx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaam4zaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9iaadMeacaWGUbGaamiEaaaa@3CF9@  fonksiyonlari tanimlaniyor. y= (fog) 1 (x) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyEaiabg2 da9iaacIcacaWGMbGaam4BaiaadEgacaGGPaWaaWbaaSqabeaacqGH sislcaaIXaaaaOGaaiikaiaadIhacaGGPaaaaa@4050@  egrisi , x= 2 x= 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGceaqabeaacaWG4b Gaeyypa0ZaaOaaaeaacaaIYaaaleqaaaGcbaGaamiEaiabg2da9maa kaaabaGaaG4maaWcbeaaaaaa@3BB9@  dogrulari ve x ekseni arasinda kalan bolgenin alani kac birimkaredir ?Cevap B= 1 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aIXaaabaGaaGOmaaaaaaa@377A@  

 

Soru 27: Taban capi 2 cm, cisim yuksekligi 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaOaaaeaaca aIZaaaleqaaaaa@36CB@  cm olan bir dik koninin yuzey alani icin gereken kumas ile bir kurenin yuzey alani icin gereken kumas aynidir. Buna gore kurenn yaricapi kac cm dir?

 Cevap C= 3 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaada GcaaqaaiaaiodaaSqabaaakeaacaaIYaaaaaaa@37A1@  

 Soru 28: 10!9! =x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaOaaaeaaca aIXaGaaGimaiaacgcacqGHsislcaaI5aGaaiyiaaWcbeaakiabg2da 9iaadIhaaaa@3C8A@  olduguna gore , 9! MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaOaaaeaaca aI5aGaaiyiaaWcbeaaaaa@3776@  ifadesinin x cinsinden degeri asagidakilerden hangisidir? Cevap A= x 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WG4baabaGaaG4maaaaaaa@37BD@  

Soru 29: İ MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aqatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaacbaqcLbyaqa aaaaaaaaWdbiaa=btaaaa@37BE@ ki farkli gercel koku olan x 2 +x+m=0 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaakiabgUcaRiaadIhacqGHRaWkcaWGTbGaeyyp a0JaaGimaaaa@3D56@  denkleminin kokler carpimi x 2 +mx8=0 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaakiabgUcaRiaad2gacaWG4bGaeyOeI0IaaGio aiabg2da9iaaicdaaaa@3E23@  denkleminin de bir kokudur. Buna gore , m kactir?  Cevap B= -2

Soru 30:Gercel sayilar kumesi uzerinde f ve g fonksiyonlari

                                                           f(x)= x(x+3) 9 g(x)= (x2).(x+2) 4 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGceaqabeaacaWGMb GaaiikaiaadIhacaGGPaGaeyypa0ZaaSaaaeaacaWG4bGaaiikaiaa dIhacqGHRaWkcaaIZaGaaiykaaqaaiaaiMdaaaaabaGaam4zaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9maalaaabaGaaiikaiaadIhacqGHsisl caaIYaGaaiykaiaac6cacaGGOaGaamiEaiabgUcaRiaaikdacaGGPa aabaGaaGinaaaaaaaa@4DC1@  

seklinde tanimlaniyor.  f(3x)=g(2x) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaaIZaGaamiEaiaacMcacqGH9aqpcaWGNbGaaiikaiaaikdacaWG 4bGaaiykaaaa@3EF5@  esitligini saglayan x degeri kactir ? Cevap C= -1

Soru 31:   f:R 0 R 1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacQ dacaWGsbGaeyOeI0YaaiWaaeaacaaIWaaacaGL7bGaayzFaaGaeyOK H4QaamOuamaacmaabaGaaGymaaGaay5Eaiaaw2haaaaa@41FB@  olmak uzere f fonksiyonu  f(x)=1+ 1 x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9iaaigdacqGHRaWkdaWcaaqaaiaaigda aeaacaWG4baaaaaa@3D9F@  olduguna gore ,

                                                         (x1). f 1 (x)+f( x 1 ) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiaadI hacqGHsislcaaIXaGaaiykaiaac6cadaWadaqaaiaadAgadaahaaWc beqaaiabgkHiTiaaigdaaaGccaGGOaGaamiEaiaacMcacqGHRaWkca WGMbGaaiikaiaadIhadaahaaWcbeqaaiabgkHiTiaaigdaaaGccaGG PaaacaGLBbGaayzxaaaaaa@47B7@  

ifadesinin esiti hangisidir ?

 Cevap D = x 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaaaaa@37D9@  

Soru 32:    1 x +(x+1) x 3 1 / 1 x1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaada WcaaqaaiaaigdaaeaacaWG4baaaiabgUcaRiaacIcacaWG4bGaey4k aSIaaGymaiaacMcaaeaacaWG4bWaaWbaaSqabeaacaaIZaaaaOGaey OeI0IaaGymaaaacaGGVaWaaSaaaeaacaaIXaaabaGaamiEaiabgkHi Tiaaigdaaaaaaa@445C@  ifadesinin sade hali asagidakilerden hangisidir? Cevap D = 1 x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aIXaaabaGaamiEaaaaaaa@37BB@  

 

Soru 33: P(x) bir polinom olmak uzere    P(x+1) x 2 x2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WGqbGaaiikaiaadIhacqGHRaWkcaaIXaGaaiykaaqaaiaadIhadaah aaWcbeqaaiaaikdaaaGccqGHsislcaWG4bGaeyOeI0IaaGOmaaaaaa a@404E@   ifadesi de bir polinom olduguna gore , P(x) polinomu

I.            x

II.            x-3

III.            x+3

polinomlarindan hangilerine kesinlikle tam bolunur ?

Cevap D= 1. ve 2.

 

Soru 34 ( x 2 x) 2 x 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiaadI hadaahaaWcbeqaaiaaikdaaaGccqGHsislcaWG4bGaaiykamaaCaaa leqabaGaaGOmaaaakiablUNiMjaadIhadaahaaWcbeqaaiaaikdaaa aaaa@3F93@  esitsizligini saglamayan x tam sayi degerleri kac tanedir?  Cevap A=3

Soru 35:  P(x) ve Q(x) birer polinom olmak uzere

                                               x.P(x1)+(x1).Q(x)= x 2 +ax+2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEaiaac6 cacaWGqbGaaiikaiaadIhacqGHsislcaaIXaGaaiykaiabgUcaRiaa cIcacaWG4bGaeyOeI0IaaGymaiaacMcacaGGUaGaamyuaiaacIcaca WG4bGaaiykaiabg2da9iaadIhadaahaaWcbeqaaiaaikdaaaGccqGH RaWkcaWGHbGaamiEaiabgUcaRiaaikdaaaa@4C8C@  

 ve P(x) +Q(x) sabit terimi 2 olduguna gore a kactir ? Cevap E=11

 

Soru 36: x, 2 den buyuk gercel sayi olmak uzere  a= log x (2x) b= log x 2 (x) c= log x ( x 2 ) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGceaqabeaacaWGHb Gaeyypa0JaciiBaiaac+gacaGGNbWaaSbaaSqaaiaadIhaaeqaaOGa aiikaiaaikdacaWG4bGaaiykaaqaaiaadkgacqGH9aqpciGGSbGaai 4BaiaacEgadaWgaaWcbaGaamiEamaaCaaameqabaGaaGOmaaaaaSqa baGccaGGOaGaamiEaiaacMcaaeaacaWGJbGaeyypa0JaciiBaiaac+ gacaGGNbWaaSbaaSqaamaakaaabaGaamiEaaadbeaaaSqabaGccaGG OaGaamiEamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaakiaacMcaaaaa@5198@  olduguna gore asagidakilerden hangisi dogrudur? Cevap A= cab MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaam4yaiablU NiMjaadggacqWI7jIzcaWGIbaaaa@3BD0@  

 

 Soru 37:   log x 4= log 4 x= log 2 (x+y) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaciiBaiaac+ gacaGGNbWaaSbaaSqaaiaadIhaaeqaaOGaaGinaiabg2da9iGacYga caGGVbGaai4zamaaBaaaleaacaaI0aaabeaakiaadIhacqGH9aqpci GGSbGaai4BaiaacEgadaWgaaWcbaGaaGOmaaqabaGccaGGOaGaamiE aiabgUcaRiaadMhacaGGPaaaaa@4979@  oldguna gore, y nin alabilecegi degerler carpimi kactir?

Cevap E= 1 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaeyOeI0YaaS aaaeaacaaIXaaabaGaaGOmaaaaaaa@3867@  

 

Soru 38:   f fonksiyonu f(2x+1)= x 3 + x 2 x+4 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaaIYaGaamiEaiabgUcaRiaaigdacaGGPaGaeyypa0JaamiEamaa CaaaleqabaGaaG4maaaakiabgUcaRiaadIhadaahaaWcbeqaaiaaik daaaGccqGHsislcaWG4bGaey4kaSIaaGinaaaa@44E0@  bicimindedir. Buna gore, f f (3) 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzamaadm aabaWaaSaaaeaaceWGMbGbauaacaGGOaGaaG4maiaacMcaaeaacaaI YaaaaaGaay5waiaaw2faaaaa@3CA9@  ifadesinin degeri kactir ? Cevap E=4

 

Soru 39 0 1 In e x e x dx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaa8qCaeaada WcaaqaaiaadMeacaWGUbGaamyzamaaCaaaleqabaGaamiEaaaaaOqa aiaadwgadaahaaWcbeqaaiaadIhaaaaaaaqaaiaaicdaaeaacaaIXa aaniabgUIiYdGccaWGKbGaamiEaaaa@41B9@  integralinde  e x =u MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyzamaaCa aaleqabaGaamiEaaaakiabg2da9iaadwhaaaa@3A11@  donusumu yapilirsa asagidak integrallerden hangisi elde edilir?  Cevap C= 0 e Inu u 2 du MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaa8qCaeaada WcaaqaaiaadMeacaWGUbGaamyDaaqaaiaadwhadaahaaWcbeqaaiaa ikdaaaaaaaqaaiaaicdaaeaacaWGLbaaniabgUIiYdGccaWGKbGaam yDaaaa@4090@  

Soru 40 f(x)=cosx+m x 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9iGacogacaGGVbGaai4CaiaadIhacqGH RaWkcaWGTbGaamiEamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaaaaa@41C4@  fonksiyonunun  x= π 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEaiabg2 da9maalaaabaGaeqiWdahabaGaaGOmaaaaaaa@3A7F@  apsisli noktada yerel ekstremumu olmak uzere

                                                        0 π 3 f(x)dx= f(a)+f(a) 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaa8qCaeaaca WGMbGaaiikaiaadIhacaGGPaGaamizaiaadIhacqGH9aqpdaWcaaqa aiaadAgacaGGOaGaamyyaiaacMcacqGHRaWkcaWGMbGaaiikaiabgk HiTiaadggacaGGPaaabaGaaGOmaaaaaSqaaiaaicdaaeaadaWcaaqa aiabec8aWbqaaiaaiodaaaaaniabgUIiYdaaaa@4ABC@  

olduguna gore, f(a) ifadesinin degeri kactir?

Cevap E = 3 2 + π 2 81 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaada GcaaqaaiaaiodaaSqabaaakeaacaaIYaaaaiabgUcaRmaalaaabaGa eqiWda3aaWbaaSqabeaacaaIYaaaaaGcbaGaaGioaiaaigdaaaaaaa@3CC0@  

 

Soru 41 cosx= 1 10 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaci4yaiaac+ gacaGGZbGaamiEaiabg2da9maalaaabaGaaGymaaqaamaakaaabaGa aGymaiaaicdaaSqabaaaaaaa@3D24@  olduguna gore, asagidakilerden hangisi irrasyinel bir sayidir?

 Cevap E= cosecx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaci4yaiaac+ gacaGGZbGaamyzaiaadogacaWG4baaaa@3B95@  

Soru 42 x 0,2π MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEaiabgI GiopaadmaabaGaaGimaiaacYcacaaIYaGaeqiWdahacaGLBbGaayzx aaaaaa@3E49@  olmak uzere  1 1sinx 1 1+sinx = 4 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aIXaaabaGaaGymaiabgkHiTiGacohacaGGPbGaaiOBaiaadIhaaaGa eyOeI0YaaSaaaeaacaaIXaaabaGaaGymaiabgUcaRiGacohacaGGPb GaaiOBaiaadIhaaaGaeyypa0ZaaSaaaeaacaaI0aaabaGaaG4maaaa aaa@45F6@   denklemini saglayan x degeri toplami kactir ?  Cevap B= π MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaeqiWdahaaa@37B0@  

 

Soru 43 7 3 1 1 6 + 1 3 + 1 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaada WcaaqaaiaaiEdaaeaacaaIZaaaaiabgkHiTiaaigdaaeaadaWcaaqa aiaaigdaaeaacaaI2aaaaiabgUcaRmaalaaabaGaaGymaaqaaiaaio daaaGaey4kaSYaaSaaaeaacaaIXaaabaGaaGOmaaaaaaaaaa@3F97@   isleminin sonucu kactir?  Cevap A= 4 3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aI0aaabaGaaG4maaaaaaa@377E@  

 

Soru 44: x ve y gercel sayilari icin   3 x .9 y =1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaG4mamaaCa aaleqabaGaamiEaaaakiaac6cacaaI5aWaaWbaaSqabeaacaWG5baa aOGaeyypa0JaaGymaaaa@3C4F@  olduguna gore  4 2(1x)4y MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaGinamaaCa aaleqabaGaaGOmaiaacIcacaaIXaGaeyOeI0IaamiEaiaacMcacqGH sislcaaI0aGaamyEaaaaaaa@3E41@  ifadesinin degeri kactir ?

 Cevap B=16

 

Soru 45:  P(x) bir polinom olmak uzere P(x+P(x)) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiuaiaacI cacaWG4bGaey4kaSIaamiuaiaacIcacaWG4bGaaiykaiaacMcaaaa@3D2B@  polinomunun derecesi 4 olduguna gore 

                                                                P 2 ( x 2 + P 2 (x)) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiuamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaakiaacIcacaWG4bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaa aOGaey4kaSIaamiuamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaakiaacIcacaWG4b GaaiykaiaacMcaaaa@4004@  

polinomunun derecesi kactir ? Cevap D=8

 

Soru 46:

·              bc=ab=3 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaaeaaaaaaaaa8 qacaGGGcGaaiiOaiaacckacaGGGcGaaiiOaiaadkgacqGHsislcaWG JbGaeyypa0JaamyyaiabgkHiTiaadkgacqGH9aqpcaaIZaaaaa@4406@

·         K=2 a 2 +2 b 2 +2 c 2 2(ab+ac+cb) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaam4saiabg2 da9iaaikdacaWGHbWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaOGaey4kaSIaaGOm aiaadkgadaahaaWcbeqaaiaaikdaaaGccqGHRaWkcaaIYaGaam4yam aaCaaaleqabaGaaGOmaaaakiabgkHiTiaaikdacaGGOaGaamyyaiaa dkgacqGHRaWkcaWGHbGaam4yaiabgUcaRiaadogacaWGIbGaaiykaa aa@4B7F@  

olduguna gore K kactir ?

Cevap E= 54

Soru 47:  a ve be gercel sayilar olmak uzere  a x 2 +3ax+1+b=0 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyyaiaadI hadaahaaWcbeqaaiaaikdaaaGccqGHRaWkcaaIZaGaamyyaiaadIha cqGHRaWkcaaIXaGaey4kaSIaamOyaiabg2da9iaaicdaaaa@4171@  denkleminin bir koku digerinden 1 fazla olduguna gore asagidakilerden hangisi kesinlikle dogrudur ? Cevap D= 2ab=1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaaeaaaaaaaaa8 qacaaIYaGaamyyaiabgkHiTiaadkgacqGH9aqpcaaIXaaaaa@3B4A@  

Soru 48: i 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyAamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaaaaa@37CA@  = -1 olmak uzere  (xi) 2 + (x+i) 2 =0 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiaadI hacqGHsislcaWGPbGaaiykamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaakiabgUca RiaacIcacaWG4bGaey4kaSIaamyAaiaacMcadaahaaWcbeqaaiaaik daaaGccqGH9aqpcaaIWaaaaa@42D2@  denkleminde x degeri ile ilgili asagidakilerden hangisi dogrudur ? Cevap A= 2 farkli gercel degeri vardir.

Soru 49 (logx log x 10) 2 =12 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiGacY gacaGGVbGaai4zaiaadIhacqGHsislciGGSbGaai4BaiaacEgadaWg aaWcbaGaamiEaaqabaGccaaIXaGaaGimaiaacMcadaahaaWcbeqaai aaikdaaaGccqGH9aqpcaaIXaGaaGOmaaaa@44EE@   olduguna gore  logx+ log x 10 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaciiBaiaac+ gacaGGNbGaamiEaiabgUcaRiGacYgacaGGVbGaai4zamaaBaaaleaa caWG4baabeaakiaaigdacaaIWaaaaa@401A@  ifadesinin pozitif degeri kactir ? Cevap E= 4

Soru 50 :  f, ikinci dereceden bir fonsiyon olmak uzere f(x)=a x 2 +x1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzaiaacI cacaWG4bGaaiykaiabg2da9iaadggacaWG4bWaaWbaaSqabeaacaaI YaaaaOGaey4kaSIaamiEaiabgkHiTiaaigdaaaa@4097@  egrisi gzerindeki x=-1 ve x=1 apsisli noktalardan cizilen teget dogrulari arasindaki aci 90 derece olduguna gore , a kac olabilir?

Cevap E= 1 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca aIXaaabaWaaOaaaeaacaaIYaaaleqaaaaaaaa@3795@  

 Soru 51: 0 2 2 ( 16 x 2 x)dx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaa8qCaeaaca GGOaWaaOaaaeaacaaIXaGaaGOnaiabgkHiTiaadIhadaahaaWcbeqa aiaaikdaaaaabeaakiabgkHiTiaadIhacaGGPaGaamizaiaadIhaaS qaaiaaicdaaeaacaaIYaWaaOaaaeaacaaIYaaameqaaaqdcqGHRiI8 aaaa@443B@   ifadesinin degeri kactir ? Cevap C = 2π MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaGOmaiabec 8aWbaa@386C@  

Soru 52:    (n+1)!n! (n1)! =16 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca GGOaGaamOBaiabgUcaRiaaigdacaGGPaGaaiyiaiabgkHiTiaad6ga caGGHaaabaGaaiikaiaad6gacqGHsislcaaIXaGaaiykaiaacgcaaa Gaeyypa0JaaGymaiaaiAdaaaa@4430@  olduguna gore ,n kactir ?

 

Soru 53 x y 1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WG4baabaGaamyEaaaacqGHGjsUcqGHsislcaaIXaaaaa@3B6D@  olmak uzere  x 3 + y 3 = x 2 y 2 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEamaaCa aaleqabaGaaG4maaaakiabgUcaRiaadMhadaahaaWcbeqaaiaaioda aaGccqGH9aqpcaWG4bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaOGaeyOeI0Iaam yEamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaaaaa@4082@  olduguna gore , x 2 + y 2 +y x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WG4bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaOGaey4kaSIaamyEamaaCaaaleqa baGaaGOmaaaakiabgUcaRiaadMhaaeaacaWG4baaaaaa@3DA3@  ifadesi asagidakilerden hangisine kesinlikle esittir ? Cevap B= y+1 MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamyEaiabgU caRiaaigdaaaa@388E@  

 

Soru 54:     f(x)= x 2 +7x2 f 1 (0)=a MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGceaqabeaacaWGMb GaaiikaiaadIhacaGGPaGaeyypa0JaamiEamaaCaaaleqabaGaaGOm aaaakiabgUcaRiaaiEdacaWG4bGaeyOeI0IaaGOmaaqaaiaadAgada ahaaWcbeqaaiabgkHiTiaaigdaaaGccaGGOaGaaGimaiaacMcacqGH 9aqpcaWGHbaaaaa@4743@   olduguna gore  f a 2 7(1a) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamOzamaadm aabaGaamyyamaaCaaaleqabaGaaGOmaaaakiabgkHiTiaaiEdacaGG OaGaaGymaiabgkHiTiaadggacaGGPaaacaGLBbGaayzxaaaaaa@403E@   ifadesinin degeri kactir ?

Cevap B= -12

Soru 55: n dogal sayi olmak uzere 26!0(mod 5 n ) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaGOmaiaaiA dacaGGHaGaeyyyIORaaGimaiaacIcaciGGTbGaai4BaiaacsgacaaI 1aWaaWbaaSqabeaacaWGUbaaaOGaaiykaaaa@40A7@  olduguna gore , n en cok kactir? Cevap C=6

Soru56 :  x+1 x2 x x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiEaiabgU caRiaaigdacqWI7jIzdaWcaaqaaiaadIhacqGHsislcaaIYaaabaGa amiEaaaacqWI7jIzcqGHsislcaWG4baaaa@4152@  esitsizliginin cozum araligi hangisidir ? Cevap B= (1,) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaaiikaiaaig dacaGGSaGaeyOhIuQaaiykaaaa@3A28@  

Soru 57 In( e x +x)=x MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamysaiaad6 gacaGGOaGaamyzamaaCaaaleqabaGaamiEaaaakiabgUcaRiaadIha caGGPaGaeyypa0JaamiEaaaa@3F0D@  olduguna gore  In( e x x) MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamysaiaad6 gacaGGOaGaamyzamaaCaaaleqabaGaamiEaaaakiabgkHiTiaadIha caGGPaaaaa@3D15@  ifadesinin degeri kactir ? Cevap C= 0

soru58:  x,x-y ve y sayilari bir geometrik dizinin ardisik 3 terimi olduguna gore,

                                                                      x 2 + y 2 xy MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaaSaaaeaaca WG4bWaaWbaaSqabeaacaaIYaaaaOGaey4kaSIaamyEamaaCaaaleqa baGaaGOmaaaaaOqaaiaadIhacaWG5baaaaaa@3CC1@  

ifadesinin degeri kactir ? Cevap C=3

 

Soru59:  0 1 e x .xdx + 0 1 e x .dx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaWaa8qCaeaaca WGLbWaaWbaaSqabeaacaWG4baaaOGaaiOlaiaadIhacaWGKbGaamiE aaWcbaGaaGimaaqaaiaaigdaa0Gaey4kIipakiabgUcaRmaapehaba GaamyzamaaCaaaleqabaGaamiEaaaaaeaacaaIWaaabaGaaGymaaqd cqGHRiI8aOGaaiOlaiaadsgacaWG4baaaa@48F9@  ifadesinin degeri kactir ? Cevap B=e

Soru 60:  sin x 2 +cos x 2 =t MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaci4CaiaacM gacaGGUbWaaSaaaeaacaWG4baabaGaaGOmaaaacqGHRaWkciGGJbGa ai4BaiaacohadaWcaaqaaiaadIhaaeaacaaIYaaaaiabg2da9iaads haaaa@4211@  olduguna gore,  t 2 sinx MathType@MTEF@5@5@+= feaahqart1ev3aaatCvAUfeBSjuyZL2yd9gzLbvyNv2CaerbuLwBLn hiov2DGi1BTfMBaeXatLxBI9gBaerbd9wDYLwzYbItLDharqqtubsr 4rNCHbGeaGqiVu0Je9sqqrpepC0xbbL8F4rqqrFfpeea0xe9Lq=Jc9 vqaqpepm0xbba9pwe9Q8fs0=yqaqpepae9pg0FirpepeKkFr0xfr=x fr=xb9adbaqaaeGaciGaaiaabeqaamaabaabaaGcbaGaamiDamaaCa aaleqabaGaaGOmaaaakiabgkHiTiGacohacaGGPbGaaiOBaiaadIha aaa@3CA1@  ifadesi asagidakilerden hangisine esittir ?

Cevap E= 1